снимка БулфотоПрокурорска проверка срещу Делян Пеевски започва. Тя се базира на

...
снимка БулфотоПрокурорска проверка срещу Делян Пеевски започва. Тя се базира на
Коментари Харесай

Започва проверка срещу Делян Пеевски

снимка Булфото

Прокурорска проверка срещу Делян Пеевски стартира. Тя се базира на данните, посочени в известието за налагане на наказания по закона " Магнитски ". Това е реакцията на държавното обвиняване след решението на САЩ да наложи наказания на двама от най-влиятелните българи, съобщи.

Съобщението на прокуратурата има за цел да покаже, че институцията е работила по лица с наложени наказания, преди самите наказания да бъдат наложени.

" Ще бъдат подхванати всички нужни дейности в сходство със законовите пълномощия на прокуратурата за инспекция на оповестената от американските управляващи информация, в това число посредством условие на спомагателна такава по надлежния ред ", дава обещание българската прокуратура.

Припомняме, че нощес първият заместник-помощник секретар на американското финансово министерство Пол Ахърн обяви, че българската прокуратура ще има достъп само до формалното съобщение от Съединени американски щати.

В известието на обвиняването от през днешния ден се припомня, че Петър Харалампиев и Красимир Томов от Държавната организация за българските в чужбина са предадени на съд за корупция и търговия с въздействие с процедурата по издаване на български паспорти.

От известието на прокуратурата излиза наяве, че тя не е правила нищо единствено срещу Делян Пеевски и свързвания с него Илко Желязков. Сега институцията дава обещание да стори това, което е поврат в досегашната ѝ позиция, съгласно която Пеевски няма никаква връзка с корупцията по високите етажи на властта у нас.

" По мотив оповестения отчет на Министерство на финансите на Съединени американски щати, прокуратурата декларира, че изцяло споделя позицията на американските ни сътрудници, че върховенството на правото и спазването на закона са в основата на всяка демократична страна и отстояването им е невероятно без единно и поредно противопоставяне против проведената престъпност, прането на пари и корупцията ", заявява в четвъртък прокуратурата.

В известието се добавя, че се прави оценка високо помощта, която американските способени органи оказват на страната ни като сътрудник в битката с проведената престъпност и корупцията.

" Доказали сме, че нямаме съмнение да изпълняваме конституционните си пълномощия за привличане към наказателна отговорност на всяко едно лице, за което са събрани доказателства за незаконна активност. Винаги сме работили и продължаваме да работим в отбрана на публичния интерес, националната сигурност и правата на българските жители. Поради това от изключителна значимост е точно взаимоотношението с всички институции със сходни действия и цели в народен и интернационален мащаб ", споделя прокуратурата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР